W październiku klasa I Technikum Agrobiznesu odbywała zajecia praktyczne w gospodarstwie rolnym Państwa Rimke w Przybyszowie.

We wrześniu klasa I Technikum Agrobiznesu uczestniczyła w zajęciach terenowych na terenie Stacji Hydrologicznej w Radzyniu. W ich trakcie zapoznała się z pomiarem podstawowych czynników meteorologicznych. Wykład na temat pracy stacji oraz warunków hydrologicznych przeprowadził. p. Alfred Rosler.

Pyszności przygotowywane podczas zajęć praktycznych

 

Warzywa - sałatki :) - piękne, ale my nie króliki. No cóż, ale temat musi być zrealizowany.

 

10 października piekliśmy muffiny. Miny mieliśmy nietęgie - dynia, a fuj, kto by to jadł. Wyszły :-) - nawet dobre, a i kompot dyniowy nam się udał.

Muffiny 12 października trafiły na Jedenasty Dolnośląski Festiwal Dyni. Ponoć smakowały :-) A to udokumentowanie naszej ciężkiej pracy - Certyfikat. Hurrrrrrra!

 

Ryż, tortilla, sałatki - kolejna porcja pysznego jadła - kurczak z dodatkami i znów jakieś sałatki i surówki do tego. Zjedliśmy wszystko. Smaczne było, trochę za mało :)

 

Gołąbki - nie chciały odfrunąć :) Zjedliśmy !!!